Menu

Aktivnosti Fondacije u 2019. godini

Aktivnosti Fondacije u 2019. godini

Fondacija za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije je objavom Javnog poziva za sufinasiranje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije prvog radnog dana u 2019. godini nastavila u kontinuitetu sa aktivnostima koji su osnovna svrha i cilj osnivanja Fondacije, a to je sufinasiranje troškova odbrane za optužene branitelje, bivše pripadnike Armije i MUP-a RBiH u sudskim procesima do pravosnažnosti presude.

Fondacija se iskreno zahvaljuje svima koji su pomogli rad Fondacije u 2018. godini kako bi Fondacija što uspješnije realizirala svoje programske ciljeve i zadatke kroz sufinasiranje rada Fondacije, a to su prije svega Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno–oslobodilačkog rata i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno–oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević, kantonalna ministarstva za pitanja boraca Kantona Sarajevo, Kantona Tuzla, Zeničko-dobojskog kantona, Srednje-bosanskog kantona, Hercegovačko neretvanskog i Unsko–sanskog kantona na čelu sa kantonalnim ministrima za boračka pitanja navedenih kantona, zatim općinama Novi grad Sarajevo, Stari grad Sarajevo, Ilidža, Ilijaš, Tešanj, Hadžići, Ključ, Bužim, Novi Travnik, Trnovo, Vogošća, Jablanica, Jajce, Vitez i mnogim drugima.

Zahvaljujemo se takođe na međuboračkoj saradnji i donacijama članstva udruženja Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i "Zlatna policijska značka", Savezu ratnih vojnih invalida, Fondacijama 4. Viteška Ilidža , Fondaciji za pomoć u rješavanju stambenih pitanja u zbrinjavanju boračke populacije, Fondaciji za utvrđivanje istine o stradanju civila i ratnih zarobljenika Bosanske krajine i svim drugim pravnim i fizičkim licima koji su odvojili sredstva od svojih ličnih primanja za pomoć u radu ove Fondacije.

Aktivnosti Fondacije s početka 2019. godine su prevashodno vezane za prikupljanje sredstva potrebnih za uspješan rad Fondacije koje je Predsjednik Fondacije organizovao u sklopu radnih posjeta kantonalnim ministarsvima za boarčka pitanja i općinskim načelnicima do sada u Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom kantonu gdje je u pomenutim kantonima upozanao premijere vlada, ministre za boračka pitanja kao i sve načelnike općina u Sarajevskom i Unsko-sanskom kantonu sa problematikom i aktivnostima koje provodi Fondacija za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije kroz svoje aktivnosti. Fondacija za pružanje pravne pomoći je aplicirala za sredstva na osnovu Javnih poziva kantona za sufinasiranje pravne pomoći i takođe potpisala Ugovor o sufinansiranju rada Fondacije sa Federalnim ministarstvom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. Fondacija će i u 2019. godini nastaviti sa aktivnostima sufinansiranja pravne pomoći za naše branitelje na području cijele BiH.

back to top